Stiri stomatologie

Inapoi in lista de stiri | Home

Cursuri in radiologie interventionala, acreditate CNCAN

2012-01-09 14:48:18

Societatea Romana de Microscopie Dentara, cu sustinerea Colegiului Medicilor Dentisti din judetul Timis, organizeaza doua cursuri de radioprotectie in radiodiagnostic si radiologie interventionala, atat pentru medici, cat si pentru asistenti medicali. La finalul cursurilor, absolventii vor obtine permisul de exercitare emis de CNCAN.


Cursurile vor avea loc la Timisoara si se adreseaza medicilor si asistentilor de mai multe specialitati. Cursul pentru medici ar trebui sa inceapa in jurul datei de 21 februarie, iar examinarea - la o luna distanta.


Cadrele medicale carora le-a expirat permisul de exercitare, dar si cele care solicita pentru prima data permisul se mai pot inscrie la cursuri pana saptamana viitoare, 16-17 ianuarie.


"In mod normal inscrierile s-au terminat in luna decembrie, insa cum evenimentul nu a fost foarte bine mediatizat, am ajuns la o intelegere si am reusit sa prelungim termenul de inscrie. Un astfel de curs este foarte greu de organizat si are nevoie de aprobari riguroase", ne-a declarat dr. Mihaela Cutui, membru fondator al Societatii Romane de Microscopie Dentara.


Lectorii sunt atat din Capitala, cat si din Craiova si sunt acredidati CNCAN pe tara. Participantii vor primi si puncte EMC, insa deocamdata nu se stie exact numarul acestora.


Taxa cursurilor - platita in 2 transe


Pretul celor doua cursuri cuprinde toate cheltuielile de organizare, este de 1500-1600 lei si poate fi platit in doua transe, prima fiind platita in prima zi a cursurilor.


"Deocamdata nu s-a incasat niciun ban. Participantii vor plati o prima parte din suma necesara in ziua in care se vor prezenta la curs. Plata celei de-a doua transe este putin mai complicata. Fiecare participant va trebui sa-si intocmeasca un dosar, care va cuprinde si dovada de plata. Ulterior, dosarele vor fi trimise la CNCAN pentru avizare", ne-a explicat dr. Mihaela Cutui.


Aproximativ 50 de persoane - inscrise la curs


Deocamdata numarul celor care au aplicat pentru cursurile de radiologie interventionala este de aproximativ 50. Majoritatea sunt, bineinteles, din Timisoara, insa sunt si medici din Vrancea, Iasi si Bucuresti.


"Nu s-au inscris doar medici stomatologi. Cum aceste cursuri se adreseaza tuturor specialistilor care folosesc radiologia interventionala, va pot spune ca s-au inscris chiar si flebologi si chirurgi", a mai adaugat dr. Cutui.


La editia anterioara a cursurilor s-au inscris 140 de persoane, insa s-au prezentat 120.


Data exacta si locatia vor fi comunicate in urma stabilirii listei de specialisti interesati. Pentru informatii si inscrieri poate fi contactata dr. Mihaela Cutui, la numarul de telefon 0722713288 sau email: mihaelacutuipardos@yahoo.com.

Sursa: Paginamedicala